5ritmes

5Ritmes dansen is een eenvoudige, intensief dynamische, zelfhelende bewegingsmeditatie, in de jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld en in kaart gebracht door Gabrielle Roth. 5Ritmes dansen is een oefening om dieper jezelf te leren kennen en vanuit je authentieke zelf te leven.

Dansen is zonder woorden, vanuit ons lichaam; het belangrijkste kompas dat we hebben. 5Ritmes dansend ontwikkelen we ‘body wisdom’ door vanuit volle aandacht en diepe adem te bewegen, ons hoofd te legen, lijfelijk wakker te worden en present te zijn.

De basis van de 5Ritmes wordt een ‘wave’ genoemd; in een golfbeweging dansen we door de vijf ritmes in de volgorde flow(stroming)-staccato-chaos-lyrisch-verstilling. Muziek begeleidt en ondersteunt onze dans. We bewegen door verschillende lagen van ons lichaam:  ons fysieke lijf, ons emotionele lijf, ons reflecterende lijf, onze ziel en onze spirit. Elk ritme biedt een reis aan ontdekkingen en mogelijkheden van energie, stemming, kleur, emotie, etc.

Het bewegend verkennen en onderzoeken groeit uit tot de dans, die alleen jij kunt dansen; waarbij lijf en leden losser worden, gevoel stroomt, obstakels oplossen en er ruimte komt voor onze oorspronkelijke levensenergie en unieke creativiteit in verbinding met jezelf, de ander en de wereld om je heen.

5ritmes

Lees meer

5Ritmes overstijgt dans; de beweging is het medicijn, de meditatie en de metafoor. Samen schillen we, pellen we, leggen we maskers af, dansen we tot de belangrijkheid van ons ‘ik’ verdwijnt … We verbinden ons, scherpen ons instinct en intuïtie, leren van onze agressiviteit, kwetsbaarheid, emoties en angsten, onze stille gronden, onze hoogte- en dieptepunten en leren deze creatief te uiten in bewegingen en dans. We verbinden ons met alles wat leeft.

 


 

5Ritmes dansen is

– een oefening en oefening baart kunst!
– in beweging: uit je hoofd, in je lijf, zonder passen of structuur. Het is je eigen unieke dans van dat moment.
– een taal zonder woorden, een taal die we allemaal verstaan; een taal die ons verbindt met onszelf en met elkaar.
– is voor iedereen: man of vrouw, jong of oud, lenig of stijf, gezond of geblesseerd, vrolijk, verdrietig of boos… iedereen is welkom met wat er is.
– dansend op zoek naar je kracht, je levenslust en je unieke creativiteit

 


 

5Ritmes dansen geeft ruimte, ontspanning, plezier en nieuwe energie. Het houd je jong van hart en fit van lijf en leden.

De 5Ritmes laten stromen wat neigt tot vastzitten. 5Ritmes dansen verdiept, verheldert, verlucht, verrijkt, verlevendigt, verblijdt en verrukt.

Door regelmatig 5 Ritmes te dansen vergroot je je zelfvertrouwen en stap je gemakkelijker de wereld in.

X
X