Een uitnodiging voor iedereen voor wie de 5Ritmes meer betekenen dan heerlijk dansen op geweldige muziek. Voor dansers die steeds weer verbaasd zijn over de grootse simpelheid en diepgang van flow, staccato, chaos, lyrisch en verstilling, die de uniek persoonlijke kracht van de ritmes willen voelen door ze keer op keer te bewegen en nieuwsgierig durven zijn naar zelfontmoeting en authenticiteit.

Gabrielle Roth, de moeder van de 5Ritmes zei: “Movement is my medicine, my meditation, my metaphor and my method, a living language we can rely upon to tell us the truth about who we are, who we are with, and where we are going. There is no dogma in the dance.”

Zij gaf ons een plattegrond, ‘a map’ van de ritmes; van hieruit ontwikkelde zij vele plattegronden die zij samenbracht in medicine mandala’s, waarin de ritmes laten zien wat zij vertegenwoordigen, waarin zij ons uitnodigen en uitdagen: onderzoeken van beweging, emoties, levensfases, de kracht van zijn en ons vermogen om te voelen, te weten, te zien en te helen. Zelfontmoeting en reflectie; body, heart, mind, soul en spirit; maps to ecstasy – het leven dansen!

In de jaargroep komen we van september t/m juni elke tweede of derde zaterdag van de maand bij elkaar, steeds met dezelfde groep dansers. We leren onszelf beter kennen en ook elkaar. Elke danser danst zijn/haar dans en vormt ook een spiegel voor de ander… we ondersteunen en gebruiken elkaar… dansend ontdekken we stukjes en beetjes van onze eigen, persoonlijke waarheid, onze eigen unieke kleur; in relatie met onszelf, met een ander en met de wereld om ons heen.

Deelnemen aan deze jaargroep is een intensieve duik in de 5Ritmes en een diepte-investering in jezelf; er uit te halen wat er in zit!

We bewegen ons met de jaargroep keer op keer door de Medicine Mandala die Gabrielle Roth ons gaf. In jaargroep2223 viel de nadruk op embodiment van de 5Ritmes – het eerste segment van de mandala, in jaargroep2324 zijn we op zoek gegaan naar onze eigen waarheid, hoe voelt en spreekt ons hart? – het tweede segment van de mandala, in jaargroep2425 gaan we dieper in op het derde segment van de mandala, dansen we met hoe we het zijn gaan doen in deze wereld;  leren we koesteren wat daarvan uniek eigen is en oefenen we los te laten wat ons niet meer dient…

Je kunt deelnemen aan de jaargroep als je ervaring hebt met waves dansen, dat wil zeggen minimaal 10 waves bij een 5RTA teacher.

Praktische informatie:
Je committeert je voor 10 zaterdagen van 10.00-17.00 uur.
Data Jaargroep’24-’25:

In 2024:
14 september,
12 oktober,
16 november,
14 december

In 2025:
11 januari,
8 februari,
15 maart,
12 april,
17 mei,
14 juni.

Prijs: €800,

Betaling: €160 bij aanmelding, gevolgd door acht keer een maandelijkse betaling van €80.

Lokatie: Waard van Kekerdom, Weverstraat 94, Kekerdom

Aanmelding:  mocht je belangstelling hebben om deel te nemen aan jaargroep ’24-’25 stuur dan een mailtje naar info@soulrebel.eu.

 

X
X