Een spannende workshop, het leven dansen en durven dansen met de dood… gepland vlak voor onze grijze, meestal druilerige Allerzielen en Allerheiligen…

Vanuit een fascinatie voor de Dia de los Muertos, de kleurrijke en feestelijke manier waarop de Mexicanen hun doden eren, herdenken en hun geleefde levens vieren.

Vanuit een fascinatie voor hoe vertrouwd Tibetanen en Nepalezen zijn met leven en sterven en het grote verschil met ons westerlingen; zo bang voor de dood, de dood het liefst zoveel mogelijk, zo lang mogelijk, buitensluiten van het leven. 

Terwijl doodgaan werkelijk de enige zekerheid is die wij hebben in het leven…

Gabrielle Roth geeft ons met de 5Ritmes een geweldige mogelijkheid om leven en dood te onderzoeken in beweging, dansend, wave na wave na wave na wave… steeds van flow, staccato, chaos en lyrisch de verstilling in… een einde… en een nieuw begin, opnieuw sterven en opnieuw geboren worden.

We gaan dansen met de dood als deel van ons; onderzoeken, verhelderen, experimenteren, spelen, vieren, eren… leven en dood beide een kans geven om gedanst te worden. Een liefdevolle uitnodiging om het niet uitgesprokene, het niet gevoelde, het niet geleefde te helen; leren leven vanuit hart en ziel in een diep vertrouwen dat elke dag een mooie dag is om te sterven.

Om mee te kunnen doen met deze workshop is het gewenst dat je enige ervaring hebt met het dansen van 5Ritmes: 10 waves bij een 5RTA docent en minstens 1 Heartbeat weekend bij een 5RTA docent of workshopervaring/jaargroepervaring bij mij.

Meld je HIER aan

X
X