Intro

Mijn interesse voor de bewegende mens begon met klassiek ballet op vijfjarige leeftijd. Het vond een uitbreiding en vervolg met jazz ballet en later met mijn studie fysiotherapie, aangevuld met de opleiding tot klassiek homeopaat, omdat ik niet alleen geïnteresseerd was in hoe mensen bewegen, maar ook wat mensen beweegt. En vooral hoe beiden met elkaar samenhangen. Daarnaast ben ik ook opgeleid als autonoom beeldend kunstenaar, een rijke bron van expressieve ontdekkingen.

Via Gestalt- en lichaamsgerichte therapieën kwam ik in aanraking met bewustzijnstraining. Een intensief ziekteproces bracht me uiteindelijk bij de zelfhelende kracht van 5Ritmes dansen. Dansend bewegen is voor mij inmiddels een leefstijl geworden, het laat stromen wat neigt tot vastzitten. Dansen verdiept, verheldert, verlucht, verrijkt, verlevendigt, verblijdt en verrukt. Dansen brengt me op een directe manier in contact met de zin van het leven en mijn eigen levenszin. Dat deel ik graag met anderen.

In mijn leven kom ik regelmatig in aanraking met rouwende mensen. Rouwen heeft neiging tot vastzetten, tot stilstaan, niet stromen. Met deze ervaringen in mijn achterhoofd heb ik een opleiding rouwverwerking gedaan, omdat ik graag mensen met verlieservaringen (verlies van een geliefde door overlijden, maar ook verlies van gezondheid, werk, relatie, etc.) met dansen zou willen ondersteunen.

Ik ben gecertificeerd 5Ritmes docent voor Waves & Heartbeat en lid van de 5Rhythms Teachers Association (5RTA). Ik ben opgeleid door Jonathan Horan, zoon van Gabriëlle Roth, moeder van de 5Ritmes. Lessen en workshops die ik aanbied zijn geldig als voorbereiding op de 5Ritmes docentenopleiding. Momenteel geef en organiseer ik 5Ritmes lessen, workshops en jaargroepen in Kekerdom, in de Ooijpolder bij Nijmegen. Daarnaast assisteer ik soms collega’s, met name Silvija Tomçik,  bij hun workshops in binnen- en buitenland. 

Ik voel me bevoorrecht dat ik als 5Ritmes docent ruimte mag bieden aan alle mensen die dansend op zoek gaan naar hun eigen authenticiteit; die hun eigen kracht, levenslust en unieke creativiteit exploreren. De 5Ritmes dansvloer biedt ruimte waar alles kan zijn zoals het is, ruimte die je in alle vrijheid en openheid uitnodigt te worden wie je bent. Ik draag hier graag aan bij.

‘I’ll go where the rhythms take me…’

CV

Opleidingen en ervaring

CV

Accredited 5Rhythms Teacher, Heartbeat level

(sinds 2018)

Accredited 5Rhythms Teacher, Waves level

(sinds 2014)

Rouwbegeleider. Master: Rouwen of Stilstaan

(sinds 2014)

Organisator 5Ritmes® cursussen en workshops voor binnen- en buitenlandse docenten

(sinds 2012)

Bewustzijnstrainer in beweging en dans

(sinds 2010)

Kunstgids, kunstworkshop en -reisleider

(sinds 2005)

Beeldend Kunstenaar. Opleiding: Kunstacademie ArtEZ

(sinds 1999)

Co-ordinator International Medical Exchanges, Universiteit Nijmegen

(2002-2010)

Medewerker Medical Research, Continuity of Care, Universiteit Nijmegen

(1998-2002)

Gestalt-, Zijnsgeoriënteerde- en Bewustzijnstrainingen, Eckhart Tolle’s teachings

(Sinds 1989)

Klassiek Homeopaat. Opleiding Klassieke Homoeopathie

(1987-1995)

Fysiotherapeut. Opleiding: Academie voor Fysiotherapie

(1981-1991)

Klassieke en jazzballet

(1966-1981)