Mijn interesse voor de bewegende mens begon met klassiek ballet op vijfjarige leeftijd. Het vond een uitbreiding en vervolg met jazz ballet en later met mijn studie fysiotherapie, aangevuld met de opleiding tot klassiek homeopaat, omdat ik niet alleen geïnteresseerd was in hoe mensen bewegen, maar ook wat mensen beweegt. En vooral hoe beiden met elkaar samenhangen. Daarnaast ben ik ook opgeleid als autonoom beeldend kunstenaar, een rijke bron van expressieve ontdekkingen.

Via Gestalt- en lichaamsgerichte therapieën kwam ik in aanraking met bewustzijnstraining. Een intensief ziekteproces bracht me uiteindelijk bij de zelfhelende kracht van 5 Ritmes® dansen. Dansend bewegen is voor mij inmiddels een leefstijl geworden, het laat stromen wat neigt tot vastzitten. Dansen verdiept, verheldert, verlucht, verrijkt, verlevendigt, verblijdt en verrukt. Dansen brengt me op een directe manier in contact met de zin van het leven en mijn eigen levenszin. Dat deel ik graag met anderen.

In mijn leven kom ik regelmatig in aanraking met rouwende mensen. Rouwen heeft de neiging tot vastzetten, tot stilstaan, niet stromen. Met deze ervaring in mijn achterhoofd heb ik een opleiding rouwverwerking gedaan, omdat ik graag mensen met verlieservaringen (verlies van een geliefde door overlijden, maar ook verlies van gezondheid, werk, relatie, etc.) met dansen zou willen ondersteunen.

Ik ben sinds oktober 2014 gecertificeerd 5Ritmes® docent en lid van de 5Rhythms Teachers Association (5RTA). Ik ben opgeleid door Jonathan Horan, zoon van Gabriëlle Roth, moeder van de 5 Ritmes®. Lessen en workshops die ik aanbied zijn geldig als voorbereiding voor de 5Ritmes® docentenopleiding. Momenteel geef en organiseer ik 5 Ritmes® lessen, workshops en lezingen. Daarnaast assisteer ik collega’s bij hun workshops in binnen- en buitenland. Mijn thuisbasis is Beek-Ubbergen, vlakbij Nijmegen; van daaruit reis ik graag, ik geef ook les in Beek, Zuid-Limburg en ben met enige regelmaat gastdocent in Keulen en Aachen in Duitsland en in Linz in Oostenrijk.

Ik voel me bevoorrecht dat ik als 5 Ritmes® docent ruimte mag bieden aan alle mensen die dansend op zoek gaan naar hun eigen authenticiteit; die hun eigen kracht, levenslust en unieke creativiteit exploreren. De 5 Ritmes® dansvloer biedt ruimte waar alles kan zijn zoals het is, ruimte die je in alle vrijheid en openheid uitnodigt te worden wie je bent. Ik draag hier graag aan bij.

‘I’ll go where the rhythms take me…’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

X
X